Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
16. februára 2012 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Naftogaz Ukrajiny vykonáva odber ruského plynu v súlade s dohodami

Spoločnosť NU tiež oznámila, že v súlade s podmienkami prepravy a dodávok zemného plynu na Ukrajinu môže denná spotreba dovezeného plynu počas roka kolísať. „Vyššia úroveň spotreby zemného plynu je počas vykurovacej sezóny kompenzovaná nižšími objemami odberu suroviny v období jar – leto. Celková ročná výška dovezeného plynu však zostáva na zmluvnej úrovni.“

Spoločnosť NU tiež zdôraznila, že objem denných výkyvov odberu dovážaného zemného plynu na Ukrajine nepresahuje sezónne výkyvy spotreby ruského plynu u európskych spotrebiteľov. „Naftogaz Ukrajiny v celkovom obsahu plní objednávky spoločnosti Gazprom pre tranzit ruského zemného plynu cez územie Ukrajiny do štátov Európy,“ dodala spoločnosť NU.

TASR informoval mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Ukrajiny v SR Oleh Havaši.

Copyright © TASR 2012

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.