Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
29. septembra 2011 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Líbyjská firma Agoco chce do 3 týždňov zvýšiť ťažbu ropy na 350.000 bpd

„Naším cieľom je obnoviť ťažbu ropy z ložiska Nafúra už 5. októbra a z ložísk Hamada a Beda do 15. októbra. To by nám malo umožniť zvýšiť produkciu na 350.000 barelov denne,“ povedal hovorca firmy Agoco so sídlom v Benghází Abdeldžalíl Maúf. Minulý týždeň obnovila firma ťažbu z ložiska Mesla na východe krajiny a v súčasnosti produkuje denne okolo 220.000 barelov ropy.

Spoločnosť Agoco bola prvou, ktorá obnovila ťažbu ropy v Líbyi po približne siedmich mesiacoch občianskej vojny. Firma zároveň dodala, že tento týždeň chce vyslať druhý tanker s ropou z Tobruku. Prvý tanker s líbyjskou ropou po skončení vojny a určený pre taliansky trh vyplával z terminálu Marsa al-Haríga, ktorý je súčasťou prístavu Tobruk, 25. septembra.

Informovala o tom agentúra Reuters.

Copyright © TASR 2011

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.