Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Inštalovanie búdky pre chráneného sokola rároha (lat. Falco cherrug) v spolupráci s organizáciou Ochrana dravcov na Slovensku (RPS) a spoločnosťou Západoslovenská distribučná (ZSD) na stožiari distribučných vedení 110 kV napätia v oblasti nížin medzi Novými Zámkami a Štúrovom v rámci medzinárodného projektu LIFE Danube Free Sky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: SITA/ZSD/RPS
23. novembra 2022 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

Západoslovenská energetika upozorňuje na zneužitie svojich emailových adries

Západoslovenská energetika (ZSE) upozorňuje na falošné emaily rozposielané v mene pracovníkov spoločnosti. V tlačovej správe o tom informoval Peter Bednár zo spoločnosti ZSE.

Na našu spoločnosť sa dnes obrátilo zatiaľ niekoľko osôb, pričom niektorí z nich nemajú so ZSE žiadny obchodný vzťah, s otázkami ohľadom emailov, ktoré im boli doručené z neznámych emailových adries, nesúcich meno zamestnanca ZSE. Predpokladáme, že email, ktorého obsah sa môže líšiť v závislosti od prijímateľa, obsahuje tiež prílohu, ktorá môže po otvorení poškodiť počítačový systém prijímateľa. Doteraz sme identifikovali niekoľko zamestnaneckých adries, ktoré neznámy útočník zneužil tak, že meno zamestnanca spojil s vlastnou vymyslenou emailovou adresou,“ upozornil Bednár.

Spoločnosť ZSE upozorňuje a prosí prijímateľov emailov, aby si pred otvorením poštovej správy overili pravosť emailovej adresy odosielateľa kliknutím resp. nastavením kurzoru na meno odosielateľa – správna doména je v tvare meno.priezvisko@zse.sk, meno.priezvisko@zse-energia.sk alebo meno.priezvisko@zsdis.sk.

Zákazníkov a obchodných partnerov upozorňujeme, aby prílohu v žiadnom prípade neotvárali, keďže nemôžeme vylúčiť ani to, že cieľom odosielateľa môže byť hackerský útok škodlivým softvérom v prílohe emailu. Spoločnosť analyzuje možné kroky na ochranu dobrého mena a obrátila sa tiež na Národný bezpečnostný úrad, s ktorým situáciu konzultuje,“ dodala spoločnosť.

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.