Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
4. augusta 2010 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Výrobcovia tepla nepripravujú zvyšovanie cien

„Zväzu zároveň ani nie je známe, že by Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) vydal nové rozhodnutie, ktorým by sa menila, teda zvyšovala cena zemného plynu na výrobu tepla určeného pre domácnosti,“ uviedol Obšivaný. Reagoval tým na medializované vyjadrenia o tom, že „teplári hovoria o zvýšení cien“.

„Teplári“ podľa neho v každom prípade nie sú tí, ktorí v SR majú kompetenciu zvyšovať ceny tepla. „Túto kompetenciu má len ÚRSO. Preto ak by došlo k zvýšeniu cien zemného plynu určeného na výrobu tepla pre domácnosti vydaním nového rozhodnutia, tak toto zvýšenie by sa premietlo aj do ceny tepla,“ informoval. Dovtedy je nutné informovať sa na ÚRSO, ako sa budú ceny zemného plynu vyvíjať v najbližšom období.

„Cena zemného plynu, ktorý používajú teplárenské spoločnosti na výrobu tepla pre domácnosti, je od 1. novembra 2008 regulovaná. Túto cenu schvaľuje ÚRSO. Pre rok 2010 je stále platné rozhodnutie úradu zo dňa 30. novembra 2009. Ním sú určené ceny zemného plynu na výrobu tepla určeného pre domácnosti a tieto výrobcovia tepla zapracovali do svojich cenových návrhov pre určenie ceny tepla na rok 2010,“ dodal.

TASR o tom informovala manažérka zodpovedná za komunikáciu SZVT Jasmína Matúšová.

Copyright © TASR 2010

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.