Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
žiarovka, nápad
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: ilustračné, GettyImages
14. októbra 2022 Ostatné od Energia.skSITA

Nadácia VSE vyhlásila druhý ročník grantového programu, cieľom je podporiť projekty skvalitňujúce východné Slovensko digitalizáciou

Nadácia VSE v piatok 14. októbra vyhlásila druhý ročník grantového programu Podpora malých inovácií 2022: digitalizácia. Malé inovácie využívajúce proces digitalizácie majú ulepšiť prostredie východného Slovenska.

„Prvý ročník grantovej výzvy hodnotíme ako veľmi úspešný. Podporili sme 23 organizácií v celkovej hodnote takmer 106-tisíc eur. V tomto roku sme sa rozhodli navýšiť alokovanú sumu, ako aj zvýšiť sumu pridelenú jednému projektu. Veríme, že sa do výzvy zapojí veľa zaujímavých projektov,“ uviedla správkyňa Nadácie VSE Andrea Danihelová.

Riešenia v oblasti digitalizácie

Program má podporiť projekty, ktoré skvalitnia prostredie východného Slovenska pomocou digitalizácie. Priestor tu dostane aj rozvoj digitálnych technológií a inovatívnych riešení v oblasti aktuálnych spoločenských výziev v rôznych rovinách.

„Nadácia VSE hľadá projekty, ktoré prinesú riešenia v oblasti digitalizácie, ktoré pomôžu šetriť čas, financie, pracovnú silu, chrániť životné prostredie a znižovať spotrebu surovín, taktiež skvalitniť prístup k informáciám, ponúknuť nové možnosti na efektívnejšie procesy, priniesť nové služby a podobne,“ spresnila Danihelová.

Uzávierka je v novembri

Do grantového programu sa môžu zapojiť predovšetkým mimovládne organizácie, školy, samosprávy či štátne rozpočtové a príspevkové organizácie. Projekty musia byť realizované v regióne východného Slovenska a majú slúžiť na podporu verejnoprospešného účelu.

Celková suma alokácie grantu je 119-tisíc eur, pričom na jeden projekt možno žiadať maximálne 7-tisíc eur. Všetky projekty sa musia realizovať od 20. februára 2023 do 31. októbra 2023. Žiadosti je potrebné doručiť do 30. novembra. Pre záujemcov je pripravený online webinár 4. novembra.

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.