Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Plány zvýšenie ťažba plyn Holandsko rozhnevali obyvateľov dotknutej provincie Groningen
Foto: ilustračné, GettyImages
30. marca 2022 Plyn a ropa od Energia.skSITA

Nemecko aktivovalo predbežné varovanie v súvislosti so zásobovaním zemným plynom

Západné krajiny odmietli ruské požiadavky na platby v rubľoch. Takýto krok by totiž podkopal sankcie, ktoré uvalili voči Moskve pre vojnu na Ukrajine.

Ruská strana sa niekoľkokrát vyjadrila, že ak tieto platby v rubľoch nebudú, dodávky budú zastavené,“ povedal nemecký minister hospodárstva Robert Habeck. „V záujme toho, aby sme boli pripravení na takúto situáciu, som dnes aktivoval predbežné varovanie,“ dodal minister.

Habeck, ktorý je zároveň nemeckým ministrom energetiky a vicekancelárom, novinárom povedal, že predbežné varovanie je prvým z troch stupňov varovania a znamená vytvorenie krízového tímu na jeho ministerstve, ktorý zvýši monitorovanie dodávok plynu.

Ide o preventívne opatrenie. Nemecké zásobníky na plyn sú v súčasnosti naplnené na približne 25 percent, poznamenal minister.

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.