Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Elektrina energia energetici pokles spotreba koronavirus
Foto: ilustračné, GettyImages
21. júna 2021 Efektívnosť v energetike od Energia.skSITA

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví chce zmeniť pravidlá pre fungovanie trhu s elektrinou

Regulačný úrad už dal do medzirezortného pripomienkového konania novelu vyhlášky, ktorou sa ustanovujú pravidlá pre fungovanie vnútorného trhu s elektrinou a pravidlá pre fungovanie vnútorného trhu s plynom.

Cieľom návrhu vyhlášky je úprava podmienok centrálnej fakturácie poplatkov súvisiacich s prevádzkou sústavy vykonávanej organizátorom krátkodobého trhu s elektrinou,“ uviedol regulačný úrad.

Novela vyhlášky taktiež stanoví jednotnú lehotu pre ukončenie obchodovania na vnútrodennom trhu s elektrinou na každú obchodnú periódu a na zasielanie aktualizácie v rámci vnútrodennej registrácie denných diagramov pred každou obchodnou periódou.

Zámer novelizovať vyhlášku prezentoval regulačný úrad v polovici apríla, kedy zverejnil predbežnú informáciu o zamýšľanej zmene spomínanej vyhlášky.

Len k predbežnej informácii dostal úrad 64 pripomienok od šiestich subjektov. Pripomienky sa týkali dvoch okruhov. Zjednotenia lehoty na ukončenie obchodovania na vnútrodennom trhu na každú obchodnú periódu a úpravy v oblasti centrálnej fakturácie poplatkov.

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.