Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Znovuzvolený predseda strany SMER-SD Robert Fico počas tlačovej konferencie po skončení pracovného snemu strany SMER - sociálna demokracia. Bratislava, 18. júl 2020.
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: ilustračné, SITA/Jana Birošová
11. augusta 2020 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

Strana Smer-SD chce o situácii vo VSE rokovať na najbližšej parlamentnej schôdzi

Predseda Národnej rady SR (NR SR) by mal ešte v pondelok informovať, či zvolá rokovanie pléna k vetovaným zákonom od prezidentky Zuzany Čaputovej na stredu 12. augusta alebo na pôvodne avizovaný termín 1. septembra. Šéfovia poslaneckých klubov koaličných strán agentúre SITA potvrdili, že majú dostatok poslancov na zvolanie schôdze.

Minister hospodárstva Richard Sulík (OĽaNO) verejnosť 31. júla informoval, že pološtátne energetické monopoly ZSE a VSE sa spoja. Štát si totiž neuplatní predkupné právo na podiel vo VSE, za čo by mal podľa Sulíka dostať 35 miliónov eur.

Situácia vo VSE je totálna zrada. Využijeme najbližšiu schôdzu, aby sme o tejto téme rokovali aj na pôde parlamentu a taktiež predostreli naše námietky k spomínaným zákonom,“ avizoval Fico.

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.