Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Elektroenergetici volajú po zjednotení a zjednodušení taríf za distribúciu
archív energia.sk
22. apríla 2020 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

Výrobca a dodávateľ energií mal dodávať energie do priemyselnom parku za znevýhodnené ceny

Protimonopolný úrad SR (PMÚ) na základe prešetrovania získal informácie a podklady, ktoré vyvolávajú podozrenie z porušenia zákona o ochrane hospodárskej súťaže.

Výrobca a dodávateľ energií, ktorého úrad nateraz nechcel konkretizovať, mal v priemyselnom parku dodávať odberateľom energie, ktoré vyrába, za nevýhodné ceny.

Zároveň odberateľom bolo znemožnené, aby si niektoré energie a médiá vyrábali sami alebo ich odoberali od tretích strán,“ dodala hovorkyňa PMÚ Adriana Oľšavská.

Výrobcovi a dodávateľovi energií hrozí za porušenie zákazu zneužitia dominantného postavenia pokuta vo výške 10 % z obratu, ktorý dosiahol v predchádzajúcom účtovnom období. „Začatie správneho konania neznamená, že účastník konania porušil súťažné pravidlá a ani neprejudikuje závery, ku ktorým môže úrad dospieť v rozhodnutí,“ upozornila Oľšavská.

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.