Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
9. marca 2011 Elektrina a elektrická energia od Energia.skTASR

Exxon Mobil investuje v nasledujúcich piatich rokoch denne okolo 100 mil. USD

V tomto roku vyčlenil Exxon Mobil na kapitálové projekty 34 miliárd USD, čo oproti roku 2010 predstavuje rast o 5,6 %, povedal dnes na stretnutí s analytikmi ropného sektora šéf spoločnosti Rex Tillerson. Do konca roka 2015 chce firma investovať ročne v priemere od 33 miliárd do 36 miliárd USD.

Tohtoročnú produkciu ropy a plynu chce spoločnosť zvýšiť o 3 až 4 %. Minulý rok vzrástla produkcia o 13 %, čo bol najväčší ročný nárast od roku 1999, keď Exxon kúpil spoločnosť Mobil Corp. Až 80 % produkcie z vrtov sprístupnených do roku 2016 by mala predstavovať ropa, pričom nové projekty plánuje Exxon Mobil otvárať po celom svete, od Madagaskaru, cez Grónsko až po Vietnam.

Informovala o tom agentúra Bloomberg.

(1 EUR = 1,3928 USD)

Copyright © TASR 2011

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.