Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
1. marca 2011 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skTASR

SIEA organizuje 10. marca seminár zameraný na výrobu energie z odpadu

Podujatie sa uskutoční v rámci medzinárodného projektu s názvom „Waste to Energy“ (W2E) – Energetické zhodnocovanie odpadu, na ktorého realizácii sa agentúra podieľa. Projekt je spolufinancovaný Európskym spoločenstvom v rámci programu INTERREG IVC.

„Cieľom seminára je prediskutovať a analyzovať politické nástroje a možnosti ich využitia v oblasti odpadového hospodárstva jednotlivých štátov,“ povedala Antalová.

V rámci diskusných skupín tvorených expertmi zo zúčastnených krajín budú prediskutované kľúčové témy potrebné na prípravu regionálnych akčných plánov a ich zameranie. Účastníci stretnutia budú oboznámení aj s aktuálnym stavom odpadového hospodárstva na Slovensku.

Cieľom projektu W2E je zlepšenie regionálnych politík v danej oblasti, a to najmä prostredníctvom vzájomnej spolupráce jednotlivých krajín. Na základe výmeny skúseností a osvedčených postupov sa snaží zvýšiť efektívnosť, prispieť k modernizácii hospodárstva a zvýrazniť konkurencieschopnosť Európy v oblasti energetického zhodnocovania odpadu. Na realizácii projektu sa podieľa 7 členských krajín európskeho spoločenstva (Švédsko, Anglicko, Taliansko, Maďarsko, Poľsko, Slovensko, Rumunsko), z ktorých každá bude mať v Bratislave svoje zastúpenie.

Problém odpadového hospodárstva v EÚ má rastúcu tendenciu. W2E jeho riešením podporuje využívanie obnoviteľných zdrojov energie (OZE) a prispieva k rozvoju environmentálnych technológií v zmysle Lisabonskej a Gothenburskej stratégie.

Copyright © TASR 2011

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.