Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Armatúra 250
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ilustračná snímka: Armatúry v jadrovej elektrárni (Foto: TASR)
18. septembra 2017 Jadrová energia od Energia.skSITA

Firma z ČR bude dodávať armatúry pre atómku vo Fínsku

„Zmluvu na dodávku armatúr pre jadrovú elektráreň Hanhikivi sme uzavreli v decembri 2016. Nasledoval audit a ďalšie kroky spojené s kvalifikáciou dodávateľa pre projekt. Na projekte pracujeme neustále, v súčasnej dobe sa zameriavame na technické záležitosti,“ uviedla výkonná riaditeľka spoločnosti Araka Julia Dolgusheva.

Elektráreň bude stáť v blízkosti obce Pyhäjoki. Vybavená bude ruským reaktorom VVER-1200 a jej spustenie je naplánované na rok 2024. „Projekt bude prispôsobený fínskym národným požiadavkám na bezpečnosť.

Spoločnosť Arako patrí do strojárenskej divízie Atomenergomaš ruskej korporácie Rosatom. Má vyše 200 zamestnancov. Vyrába priemyselné armatúry pre jadrovú a tepelnú energetiku, chemický a petrochemický priemysel a plynárenstvo. Svoju produkciu vyváža do celého sveta, napríklad do Nemecka, Rakúska, Slovenska, Indie, Číny, Ruska a Veľkej Británie.

ČTK, energia.sk

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.