Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
1. januára 1970 Ostatné od Energia.skTASR

MH SR: Slovensko chce od Nórov získať informácie o zavádzaní elektromobility

„Pracovná cesta zástupcov MH SR je zameraná na nadviazanie spolupráce v oblasti implementácie zelených technológií v priemysle, podporu a rast elektromobility. Konkrétny výstup stretnutí s nórskymi odborníkmi bude v uplatnení získaných informácií v praxi v podmienkach SR v oblastiach rozvoja infraštruktúry, podpory rozvoja nabíjacích staníc a v opatreniach, ktoré Nórsko použilo pri rozvoji elektromobility,“ priblížil rezort hospodárstva.

„Rozvoj elektromobility je v súčasnosti veľmi aktuálny aj pre Slovensko, preto čerpanie informácií a skúseností od krajín s úspešným pokročilým systémom možno považovať za šancu implementovať overené opatrenia, ktoré zaručia rast a budú úspešné,“ konštatoval generálny riaditeľ sekcie stratégie MH SR Dušan Jurík.

Aktivitu zameranú na posilnenie vzťahov medzi SR a Nórskym kráľovstvom podporil grant EHP a Nórska na základe projektu „Norway grants – Bilateral Fundat National Level for 2016“. Organizuje sa v nadväznosti na transpozíciu eurosmernice o zavádzaní infraštruktúry pre alternatívne palivá a vládou schválený dokument „Národný politický rámec pre rozvoj trhu s alternatívnymi palivami“, z ktorých vyplýva povinnosť nadviazať bilaterálne stretnutia na získanie praktických skúseností k zavádzaniu elektromobility do praxe.

Copyright © TASR 2017

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.