Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
1. januára 1970 Ostatné od Energia.skTASR

ROPA: Ceny ropy pokračujú v poklese, cena Brentu sa pohybuje okolo 50,50 USD

Kurz dolára oproti košu svetových mien vzrástol na približne 3-týždňové maximum, čo zatlačilo na ceny ropy. Navyše, aktivita čínskych rafinérií dosiahla v júli najnižšiu úroveň od septembra minulého roka. Pokles aktivity bol výraznejší, než sa čakalo, čo vyvolalo obavy z úrovne čínskeho dopytu.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v októbri klesla do 18.03 h SELČ o 25 centov na 50,48 USD (42,98 eura) za barel (159 litrov). Cena americkej ľahkej ropy WTI so septembrovým kontraktom klesla o 19 centov na 47,40 USD/barel.

Trhy teraz čakajú na údaje amerického ropného inštitútu (API) o vývoji ropných zásob v USA. Inštitút by mal svoj odhad zverejniť dnes vo večerných hodinách. Rozhodujúcejšia bude potom správa amerického ministerstva energetiky, ktoré oficiálne údaje zverejní v stredu 16. augusta. Analytici odhadujú, že ropné zásoby v USA minulý týždeň klesli. Ak sa odhad potvrdí, bude to znamenať pokles zásob siedmy týždeň po sebe.

(1 EUR = 1,1744 USD)

Copyright © TASR 2017

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.