Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
1. januára 1970 Ostatné od Energia.skTASR

NR SR: V. Ferencz: Zmätky s cenami energií by sa už nemali opakovať

Na dnešnom rokovaní hospodárskeho výboru podľa jeho slov neprišlo k zásadnej zmene pôvodného vládneho návrhu, teda regulačný úrad bude mať predsedu menovaného vládou. „Regulačná rada bude oddelená od regulačného úradu, jej šéfa bude však menovať prezident SR,“ zdôraznil Ferencz.

Hospodársky výbor dnes na svojom rokovaní zároveň neprijal opozičné pozmeňovacie návrhy k novele zákona o ÚRSO, predkladané najmä poslancom NR SR Karolom Galekom (SaS).

Výbor NR SR pre hospodárske záležitosti rokoval z oblasti energetiky okrem zákona o regulácii v sieťových odvetviach aj o vládnej novele zákona o energetickej hospodárnosti budov, ako aj o návrhu smernice Európskeho parlamentu a Rady, ktorou sa mení smernica o energetickej efektívnosti.

UPOZORNENIE:

TASR vydá k správe zvukový záznam.

Copyright © TASR 2017

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.