Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
1. januára 1970 Ostatné od Energia.skTASR

SAPI: Slovenskí energetici požadujú predsedu ÚRSO s jasnou víziou

Odstúpením predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka sa podľa SAPI rozprúdila verejná diskusia o budúcnosti slovenskej energetiky a o fungovaní veľmi vplyvného regulačného úradu. Pre úspešné fungovanie energetiky je práve osoba predsedu regulačného úradu kľúčová. Tento fakt si veľmi dobre uvedomujú odborníci aj podnikatelia pôsobiaci v energetike.

„Aj nám záleží na tom, aby energetika fungovala, aby bola transparentná, predvídateľná a nezávislá od politických tlakov,“ uvádza sa v petícii, ktorú v súčasnosti podpísalo od jej zverejnenia dňa 2. marca už viac než 90 podnikateľov a odborníkov pôsobiacich v oblasti energetiky.

V otvorenom liste žiadajú energetici, aby nový predseda ÚRSO bol odborník s jasnou, komplexnou a dlhodobo udržateľnou víziou slovenskej energetiky a zároveň osobou, ktorá sa vyznačuje integritou, bezúhonnosťou a schopnosťou odolávať politickým a ekonomickým tlakom.

Podľa SAPI viac než 90 podpísaných energetikov zároveň od nového predsedu ÚRSO očakáva zjednodušenie a sprehľadnenie regulácie a zvýšenie jej transparentnosti. Asi najvýraznejšími bodmi sú zrušenie G-komponentu, zrušenie sankcie vo forme straty podpory za nesplnenie oznamovacej povinnosti a zrušenie viac ako tri roky trvajúceho tzv. stop-stavu.

„Otvorený list s vyzbieranými podpismi bude zaslaný prezidentovi a vláde Slovenskej republiky, preto je dôležité, aby ju okrem odborníkov a podnikateľov podporilo svojim podpisom aj čo najviac ľudí, ktorým záleží na budúcnosti slovenskej energetiky a kvalite podnikateľského prostredia,“ vysvetlila ďalšie plány riaditeľka SAPI Veronika Galeková.

Copyright © TASR 2017

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.