Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
3. februára 2017 Plyn a ropa od Energia.skSITA

Maďarsko a Rusko začnú rokovať o ďalších dodávkach plynu

Európska komisia vlani zastavila vyšetrovanie skutočnosti, že Maďari zadali ruskému koncernu Rosatom zákazku na výstavbu dvoch nových blokov bez verejnej súťaže. Ďalšie vyšetrovanie ale má zistiť, či Orbánov kabinet neporušuje pravidlá EÚ pre poskytovanie štátnej pomoci. Toto rozhodnutie podľa dnešného Orbánovho vyjadrenia „príde čoskoro“.

Stavba má byť z väčšej časti financovaná štátnym úverom od Ruska vo výške desiatich miliárd eur. Putin včera k tomu podľa agentúry Reuters povedal, že za určitých podmienok by Moskva mohla dostavbu financovať celú.

Dodal tiež, že je „technologicky možné“, aby do Maďarska prúdil plyn cez plánovaný kontroverzní plynovod Nord Stream 2. Rusko by podľa neho však mohlo pokračovať v preprave plynu cez Ukrajinu, ak by to bolo „uskutočniteľné“.

ČTK, energia.sk

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.