Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
2. februára 2017 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Zisk ropného koncernu Shell klesol minulý rok takmer o desatinu

Britsko-holandská spoločnosť oznámila, že zisk za rok 2016 dosiahol 3,5 miliardy USD (3,24 miliardy eur) oproti 3,8 miliardy USD v roku 2015. To znamená pokles približne o 8 %.

Výrazne k tomu prispel 4. kvartál, keď zisk zaznamenal medziročný pokles z 1,8 miliardy na približne 1 miliardu USD. Práve v tomto kvartáli sa na výsledkoch firmy odrazili náklady na kúpu BG Group.

Celkové tržby za 4. kvartál vzrástli na 64,77 miliardy USD z 58,15 miliardy USD vo 4. štvrťroku minulého roka. Vzrástla aj produkcia ropy a plynu. V poslednom štvrťroku minulého roka sa zvýšila o 28 % na 3,9 milióna barelov ropného ekvivalentu denne (1 barel = 159 litrov). Na druhej strane sa firme v minulom roku nepodarilo splniť cieľ v oblasti predaja aktív. Dôvodom boli nízke ceny ropy, ktoré zredukovali hodnotu majetku.

(1 EUR = 1,0790 USD)

Copyright © TASR 2017

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.