Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
1. januára 1970 Ostatné od Energia.skTASR

ROPA: Financovanie núdzových zásob ropy bude štát stáť menej

Slovensko má v súčasnosti zabezpečené núdzové zásoby ropy a ropných produktov na 90 dní priemernej dennej spotreby. Financovanie tvorby a udržiavanie týchto zásob je pritom zabezpečené zo štátneho rozpočtu. Správa štátnych hmotných rezerv (SŠHR) v spolupráci s ministerstvom financií však hľadajú nový model ich financovania.

Ako pripúšťa SŠHR, okrem financovania je problémom aj nedostatok skladovacích kapacít na skladovanie núdzových zásob ropy na území SR. „Nedostatok skladovacích kapacít pre ropné výrobky nie je možné vzhľadom na chýbajúce finančné prostriedky štátneho rozpočtu v súčasnosti riešiť výstavbou nových skladovacích kapacít,“ upozorňuje SŠHR s tým, že naďalej hľadá možné riešenie tohto problému.

Copyright © TASR 2011

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.