Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
1. januára 1970 Ostatné od Energia.skTASR

ROPA: Ceny ropy klesajú, cena Brentu smeruje k takmer 7-% týždňovému poklesu

Podľa informácií Medzinárodnej agentúry pre energiu (IERA), ktoré uviedla v najnovšej mesačnej správe, svetové zásoby ropy a ropných produktov dosiahli rekordné 3 miliardy barelov (1 barel = 159 litrov). V dôsledku spomaľovania tempa rastu dopytu a súčasne pokračujúcej vysokej produkcii IEA počíta s tým, že nadmerné zásoby na trhu budú pretrvávať ešte niekoľko mesiacov.

Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v decembri klesla do 15.36 h SEČ o 60 centov na 41,15 USD (38,23 eura) za barel. Vo štvrtok (12.11.) klesla na záver obchodovania takmer o 3 %, keď reagovala na rast zásob komodity v USA za minulý týždeň o viac než 4 milióny barelov.

Klesla aj cena ropnej zmesi Brent, aj keď miernejším tempom. No čo sa týka celého týždňa, smeruje k výraznému poklesu. Cena Brentu klesla o 5 centov na 44,01 USD/barel, za celý týždeň však pravdepodobne zaznamená pokles takmer o 7 %.

(1 EUR = 1,0764 USD)

Copyright © TASR 2015

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.