Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
17. decembra 2010 Plyn a ropa od Energia.skSITA

Rosnefť chce do dvoch rokov ťažiť zemný plyn na Sibíri

Do roku 2012 začne Rosnefť ťažiť zemný plyn na sibírskom poli. „Plánujeme začať produkciu plynu na Charampurskoje v roku 2012, pretože v tej dobe by sme mali získať prístup k exportu plynu,“ vyhlásila hovorkyňa najväčšej ropnej spoločnosti v Rusku. Objem zásob ložiska sa odhaduje na 400 mld. kubických metrov zemného plynu.

Hrozí kolízia záujmov s Gazpromom. Hlavným problémom pre Rosnefť bude pravdepodobobne dosiahnuť dohodu o exporte s monopolným vývozcom plynu z Ruska. Podpredseda vlády a predseda správnej rady Rosnefť vyhlásil, že spoločnosť má záujem vyvážať plyn priamo do Číny. Rokovania s Gazpromom vraj v tejto otázke pokračujú.

Rozvoj zásob plynu je hlavným pilierom stratégie rastu štátnej spoločnosti Rosnefť. Do roku 2020 chce spoločnosť zvýšiť ťažbu tohto energonosiča na 55 miliárd kubických metrov z minuloročného objemu zhruba 13 miliárd kubických metrov.

ČTK, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.