Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
29. augusta 2015 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

ÚRSO a EK si vydiskutovali nejasnosti okolo regulácie

V piatok sa na ministerstve hospodárstva stretol predseda Úradu pre reguláciu sieťových odvetví Jozef Holjenčík s vedúcim predstaviteľom EK Dominiquem Ristorim. Na stretnutí, ktoré inicioval generálny riaditeľ EK pre energetiku, sa rokovalo o aktuálnych európskej energetiky aj otázkach vnútorného trhu s energiou na Slovensku, jeho prepojení s medzinárodnými sieťami a možnostiach participácie v projekte energetickej únie.

Jednou z hlavných tém bola problematika štátnej regulácie elektroenergetiky.

„Táto oblasť bola v minulosti zo strany Európskej únie predmetom mnohých nedorozumení, ktoré sa odrazili aj v hodnotiacich správach o Slovensku. Na záver stretnutia pán Ristori s uspokojením konštatoval, že Slovensko má nezávislého a kompetentného národného regulátora, ktorý používa štandardné a transparentné metódy regulácie a plní odporúčania Európskej komisie,“ uviedol hovorca ÚRSO Miroslav Lupták.

Ristori tiež pozitívne ohodnotil pokrok v regionálnych iniciatívach krajín Vyšehradskej štvorky, ako je projekt market couplingu, cezhraničného trhu s elektrinou medzi Slovenskom, ČR, Maďarskom a Rumunskom.

© energia.sk

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.