Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
21. júla 2015 Elektrina a elektrická energia od Energia.skTASR

Koncern Vattenfall pociťuje čoraz viac tlak ekologických kapacít

Vedenie Vattenfallu v dnešnej správe o hospodárení v druhom štvrťroku uviedlo tiež, že výnosy dosiahli 3,66 miliardy eur a medziročne klesli len mierne.

Švédsky koncern podniká aj v Nemecku, kde ťaží hnedé uhlie a prevádzkuje niekoľko tepelných elektrární. Práve tie nestačia odolávať tlaku nemeckých ekologických energetických firiem a cena elektriny sa na burze čoraz viac prepadá.

Šéf Vattenfallu Magnus Hall privítal rozhodnutie nemeckej spolkovej vlády, že veľkým energetickým koncernom pomôže tým, že im bude platiť za udržiavanie tepelných elektrární v strategickej rezerve. „Návrh pre nás znamená viac jasnosti pri predaji divízie elektrární, v ktorých sa spaľuje hnedé uhlie,“ dodal Hall.

Švédska koaličná vláda zložená zo sociálnych demokratov a Zelených chce, aby sa Vattenfall stal vzorom pri budovaní ekologických elektrárenských zariadení. Sprevádzkoval už veterný park DanTysk a spolu s mníchovskou mestskou elektrárňou buduje v Severnom mori ďalší park. Tretí vzniká spoločne s Dánmi.

Copyright © TASR 2015

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.