Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
20. februára 2015 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Donecká oblasť dováža plyn z Ruska, DĽR pozastavila platby Kyjevu

Ukrajinská firma dočasné zastavenie dodávok vysvetlila rozsiahlymi škodami na prepravnej infraštruktúre v dôsledku bojov na východe krajiny. Po tom, ako sa zastavili dodávky na východ Ukrajiny zo strany Naftogazu, začal plyn do oblastí dodávať Gazprom. Plynárenský koncern tak reagoval na nariadenie ruského premiéra Dmitrija Nedvedeva, ktorý vo štvrtok rozhodol, aby Gazprom začal s dodávkami plynu pre východnú Ukrajinu v rámci humanitárnej pomoci.

Zástupcovia doneckej plynárenskej firmy Donbasstransgaz uviedli, že Kyjev zatiaľ dodávky neobnovil. Ako povedal jej šéf Sergej Gorbunov, Donecká ľudová republika v súčasnosti využíva plyn, ktorý začalo dodávať Rusko. Denne je to okolo 12 miliónov kubických metrov plynu. Z tohto dôvodu aj DĽR pozastavila platby za dodávky plynu Kyjevu a ako dodali jej predstavitelia, uvidia, či budú pokračovať v platbách Ukrajine, alebo budú platiť Rusku.

Copyright © TASR 2015

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.