Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
15. januára 2015 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

Poľsko zvažuje, že vytvorí konkurenciu českej firme ČEZ

Vláda vo Varšave zostavuje plán, podľa ktorého by sa najväčší výrobca elektriny v Poľsku, spoločnosť PGE, mal spojiť so svojím menším konkurentom, firmou Energa. Druhá najväčšia elektrárenská spoločnosť Tauron by sa potom zlúčila s menšou Eneou.

Poľsko chce mať dve skupiny, ktoré by boli natoľko silné, aby mohli investovať a aby mohli konkurovať spoločnostiam, ako je ČEZ, najväčšia stredoeurópska elektrárenská spoločnosť, napísal Reuters.

„Motivácia Poľska môže byť v snahe riešiť efektívnosť energetických firiem a možno aj príprava na ich privatizáciu, hoci aj čiastočne,“ povedal ČTK analytik maklérskej spoločnosti BH Securities Petr Hlinomaz. ČEZ na otázku ČTK špekulácie tieto nekomentoval.

Podľa Reuters sa k záležitosti nevyjadril ani nikto z ďalších spomenutých spoločností a poľskej vlády.

ČTK, energia.sk

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.