Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
19. novembra 2014 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

Spoločnosť Enel zaradená do novej série indexov udržateľnosti

Okrem toho bola spoločnosť po prvýkrát v histórii zaradená aj do indexu STOXX Global ESG Leaders, hodnotenia, ktoré sa zameriava na výkonnosť spoločností používajúcich silné environmentálne, sociálne a riadiace (ESG) postupy. Index založil dodávateľ finančných služieb STOXX Limited, spoločnosť vo vlastníctve nemeckej a švajčiarskej burzy cenných papierov. Enel bola zaradená do indexu s hodnotením 78,8/100 v sociálnej oblasti, 53/100 v environmentálnej oblasti a 93,1/100 v oblasti riadiacich postupov.

Spoločnosť sa opätovne dostala aj do hodnotenia série indexu FTSE4Good, ktoré sa zameriava na výkonnosť spoločností používajúcich silné environmentálne, sociálne a riadiace (ESG) postupy.

Po polročnom preskúmaní série indexu FTSE4Good v septembri 2014 bola do indexu po prvýkrát zaradená aj spoločnosť Enel Green Power.

„Sme nesmierne hrdí na naše výsledky v indexoch CDP Taliansko, STOXX a FTSE4Good „, vyjadril sa Francesco Starace, generálny riaditeľ skupiny Enel. „Zároveň s dnešnými správami o zaradení do spomínaných hodnotení nesmieme zabúdať, že Enel sa už mnoho rokov objavuje v najprominentnejších svetových indexoch trvalej udržateľnosti a tento rok sme jednou z troch spoločností zo sektoru verejných služieb, ktoré sú zaradené do svetovej aj do európskej série Dow Jones indexu udržateľnosti. Toto uznanie potvrdzuje pozíciu Enelu ako globálnej referenčnej spoločnosti v oblasti podnikovej sociálnej zodpovednosti a podčiarkuje skutočnosť, že trvalá udržateľnosť je základnou súčasťou jej obchodných postupov a rozhodovacích procesov.“

Skupina Enel je tiež súčasťou ďalších popredných indexov trvalej udržateľnosti ako sú: Euronext-Vigeo World 120, Euronext-Vigeo Europe 120, Euronext-Vigeo Eurozóna 120 a Newsweek Green Ranking.

Podľa posledných výsledkov z decembra 2013 tvorí inštitucionálny podiel Enelu v portfóliu fondov SRI (sociálne zodpovedných investorov) 15,6% , čo zodpovedá 8% akcií na trhu.

Zdroj: Slovenské elektrárne, a.s.

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.