Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
14. novembra 2014 Jadrová energia od Energia.skSITA

Elektráreň Dukovany vraj nie je pripravená na dlhšiu prevádzku

O novú licenciu by mal ČEZ požiadať už budúci rok. „Vážne hrozí, že prevádzka nebude predĺžená o 10 rokov, ale napríklad len o rok alebo dva. Možno sa ale mýlim, možno sa prevádzkovateľovi podarí všetko potrebné splniť včas,“ citovali noviny Drábovú.

Podľa Štěpánka má firma záujem prevádzkovať Dukovany do roku 2035. „Zatiaľ to ale nevyzerá, že by bolo ekonomicky výhodné ísť až za tento rok,“ dodal.

Štyri bloky elektrárne by sa podľa neho mohli dočkať ďalších 20 rokov života. Výstavbu piateho bloku nevylúčil, ale naznačil, že pre svoju nákladnosť nie je príliš reálna.

Podľa predsedu združenia Energetické Třebíčsko Vítězlava Jonáša by koniec dukovanskej elektrárne znamenal pre región sociálny kolaps. Konkrétne dopady podľa neho ponúkne budúci rok štúdia, na ktorej združenie pracuje s Karlovou univerzitou.

Energia.sk, ČTK

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.