Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
8. júna 2010 Plyn a ropa od Energia.skSITA

Shell ukončil proces údržby ropných pieskov v Kanade

Ropná spoločnosť Shell oznámila koniec dvanásť týždňových rekonštrukčných prác na projekte pieskových polí Athabasca v Kanade, informuje exkluzívne Reuters.  Došlo k výmene ventilov, dopravných pásov a výstavbe nového ropovodu s väčšou kapacitou.

Všetky práce na údržbe sa uskutočnili v stanovenom rozpočte, uvádza spoločnosť Royal Dutch Shell. Projekt zahŕňal aj práce na novom ropovode, ktorý zvýši kapacitu o 100.000 barelov ropy za deň. Rozpočtové náklady rozšírenia dosiahli 14,3 mil. dolárov, uvádza agentúra Reuters.

Spoločnosť Royal Dutch Shell je majoritným vlastníkom 60 % podielu spoločnosti, informuje agentúra Reuters. Jej partnermi sú Chevron Corp a Marathon Oil Corp, obe vlastnia 20 % balík akcií.

Najväčšie zásoby ropných pieskov na svete sú v Kanade, najmä v provincii Alberta a v juhoamerickej Venezuele. Proces ťažby ropných pieskov je podstatne náročnejší a environmentálne škodlivejší. Do ovzdušia sa dostane až trikrát viac oxidu uhličitého (CO2) ako pri spracovaní klasickej ropy.

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.