Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
4. júna 2010 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skSITA

Nemecké firmy postavia vo Walese veterný park

Spoločnosť RWE spoločne so Siemens a Stadtwerke Munchen vybudujú na pobreží Walesu jednu z najväčších veterných fariem vo Veľkej Británii. Firmy z Nemecka chcú využiť energetický potenciál tejto oblasti. Funkčná prevádzka veterného parku začne v roku 2014, informuje AFP.

Park ponesie oficiálny názov „Vietor na mori”. Rozkladať sa bude na páse dlhom 18 km, ktorý sa rozprestiera pozdĺž severného pobrežia Walesu. Pozostávať bude zo 160 turbín s výkonom 576 MW, píše BusinessGreen.  Náklady projektu sa odhadujú na 2 mld. eur, informuje denník The Financial Times.

Povolenie na výstavbu už existuje, problémom zostáva otázka financovia. Prevádzka veterných fariem na pobreží je trojnásobne nákladnejšia než vo vnútrozemí. Investori nemajú istotu ani vo výške štátnych dotáciách, ktoré v priebehu posledných 2 rokov vo Veľkej Británii stagnujú.

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.