Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
6. októbra 2010 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Cena ropy sa pohybuje v blízkosti 5-mesačného maxima

Barel (159 litrov) ľahkej americkej ropy druhu WTI s novembrovým kontraktom sa o 8.08 SELČ predával po 82,84 USD (60,12 eura). To je o 2 centy viac než v utorok (5.10.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Cena novembrového kontraktu sa počas utorkového obchodovania vyšplhala až na 82,99 USD za barel, čo predstavuje najvyššiu cenu americkej ropy s kontraktom dodania v najbližšom mesiaci od začiatku mája. Ropa Brent dnes ráno zlacnela o 2 centy na 84,82 USD za barel.

V utorok podporilo rast cien čierneho zlata rozhodnutie japonskej centrálnej banky (BoJ), ktorá znížila úrokové sadzby prakticky na nulu a prisľúbila ďalší výkup aktív. To zvýšilo očakávania, že americká centrálna banka (Fed) tiež oznámi na začiatku novembra ďalšie kolo kvantitatívneho uvoľňovania.

Informovala o tom agentúra Reuters.

(1 EUR = 1,3780 USD)

Copyright © TASR 2010

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.