Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
5. novembra 2012 Plyn a ropa od Energia.skSITA

Ťažba ropy v Rusku vzrástla na nové postsovietske maximum

Rastúca ťažba ropy spoločnosti Rosnefť pomohla zvýšiť ruskú produkciu ropy v októbri o 0,5 % na postsovietske maximum 10,46 mil. barelov denne. Ruské ministerstvo energetiky informovalo, že minulý mesiac sa v krajine vyťažilo 44,23 mil. ton ropy. Najväčší ruský producent ropy, podnik Rosnefť, v októbri ťažbu zvýšil o 0,9 %. Kremeľ sa snaží o to, aby sa ťažba ropy, ktorá je hlavným zdrojom príjmov štátu, v najbližšom desaťročí udržala minimálne na úrovni 10 mil. barelov denne.

Ropný a plynárenský priemysel sa na hrubom domácom produkte (HDP) Ruska podieľajú zhruba 20 percentami a tvoria približne polovicu vládnych príjmov. Desaťročie konjunktúry znamenalo, že ťažba ropy v krajine sa zvýšila z necelých 7 mil. barelov denne v roku 2001 na vyše 10 mil. barelov denne v roku 2011. Denná ťažba zemného plynu sa v októbri v Rusku medzimesačne zvýšila o 4,8 % na 1,75 mld. kubických metrov. Pomohol tomu sezónny dopyt po zemnom plyne.

(c) SITA

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.