Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
27. júla 2012 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Vyhlásenia šéfa ECB o podpore eura udržali cenu Brentu nad 105 USD/barel

Prezident ECB Mario Draghi vo štvrtok (26. 7.) na konferencii v Londýne v reakcii na rast úrokov z talianskych dlhopisov vyhlásil, že ECB urobí všetko preto, aby zabránila kolapsu eurozóny. Podľa analytikov to môže naznačovať obnovenie programu nákupu dlhopisov.

„Je to dôležité vyhlásenie, ktoré banke kúpilo určitý čas,“ povedal Ric Spooner, hlavný analytik v spoločnosti CMC Markets.

Cena severomorskej ropy Brent, s ktorou sa obchoduje v Londýne, vzrástla do 6.30 h SELČ o 39 centov na 105,65 USD (86,17 eura) za barel. Cena americkej ľahkej ropy WTI sa zvýšila o 22 centov na 89,61 USD/barel. V oboch prípadoch však cena ropy smeruje k najväčšiemu týždennému prepadu za viac ako mesiac.

Informovala o tom agentúra Reuters.

(1 EUR = 1,2260 USD)

Copyright © TASR 2012

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.