Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
22. septembra 2010 Elektrina a elektrická energia od Energia.skTASR

Švédsky Vattenfall zníži náklady aj prepúšťaním

Vattenfall sa v budúcnosti sústredí najmä na investície na kľúčovom trhu, za ktorý pokladá Švédsko, Nemecko a Holandsko. Štátny podnik teraz prevádzkuje kapacity aj v Poľsku, Veľkej Británii, Fínsku a v Belgicku.

Vláda nalieha na vedenie koncernu, aby sa aj v zahraničí výraznejšie orientovalo na výrobu elektrickej energie z obnoviteľných zdrojov a dôraznejšie sa odpútalo od jej výroby z uhlia a iných fosílnych palív.

Vattenfall plánoval vložiť v nasledujúcich piatich rokoch do rozvoja výrobnej základne 21,7 miliardy eur. Podľa upraveného zámeru investície dosiahnu 17,8 miliardy eur. Organizačná štruktúra koncernu sa zmení od základu. Výsledkom by malo byť zvýšenie výnosov a zníženie emisií kysličníka uhličitého, ktorý Vattenfall vypúšťa do ovzdušia.

Informovala o tom agentúra DPA.

Copyright © TASR 2010

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.