Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
26. októbra 2012 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Slovenskí vodiči tankujú oddnes lacnejšie

Priemerná cena najpredávanejšieho benzínu 95 Natural tak klesla pod hodnotu 1,560 eura za liter, priemerná cena nafty sa pohybuje tesne nad 1,460 eura za liter.

Po zlacnení majú benzíny na Slovensku podľa portálu aj naďalej priestor na ďalší pokles cien v celkovej hodnote šesť až sedem centov za liter. „V prípade, že benzíny na svetových trhoch nezačnú dražieť, o dva až štyri týždne by sme liter benzínu 95 Natural mohli tankovať za menej ako 1,5 eura,“ informuje natankuj.sk

V prípade, že benzíny na burze v Rotterdame budú aspoň stagnovať, už budúci týždeň by sa vodiči mohli dočkať ďalšieho poklesu cien.

Ďalšie zlacnenie nafty na Slovensku ale bude podľa portálu aktuálne až vtedy, keď na svetových trhoch hodnota nafty klesne. „To sa ale asi tak skoro nestane. Nafta sa obchoduje so skupinou látok používaných na vykurovanie a je veľmi pravdepodobné, že zima bude jej ceny tlačiť skôr nahor,“ uviedol natankuj.sk.

Vk ed

Copyright © TASR 2012

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.