Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
21. apríla 2018 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Ceny ropy mierne klesli, americká WTI sa obchoduje tesne nad 68 USD/barel

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s májovým kontraktom sa v piatok o 7.40 SELČ predával po 68,09 USD. To bolo o 20 centov alebo 0,29 % menej než vo štvrtok (19. 4.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Júnový kontrakt na severomorskú ropu Brent zlacnel o 13 centov alebo 0,18 % na 73,65 USD za barel.

Od začiatku týždňa však cena americkej ropy stúpla takmer o 3 %. Podporil ju napríklad prekvapivý pokles ropných rezerv v USA v uplynulom týždni.

Trh sa v piatok sústredí na stretnutie predstaviteľov Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) a Ruska v saudskoarabskom meste Džidda. Dohoda medzi kartelom OPEC, Ruskom a ďalšími producentmi o obmedzení ťažby, ktorá by mala platiť do konca tohto roka, aktuálne podporuje ceny čierneho zlata.

(1 EUR = 1,2382 USD)

Copyright © TASR 2018

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.