Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
19. marca 2018 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Barkindo: Dohoda o znížení ťažby pomôže obnoviť stabilitu na trhu s ropou

Dodal, že krajiny produkujúce ropu, členovia aj nečlenovia kartelu, ktoré sa pripojili k dohode, sa teraz sústredia na jej predĺženie aj po decembri 2018.

Veľkí producenti z OPEC aj mimo nej, vrátane Ruska, sa vlani v novembri dohodli na predĺžení dohody o znížení ťažby dohromady o takmer 1,8 milióna barelov (1 barel = 159 litrov) denne do konca roka 2018.

„Momentálne sa zameriavame na dosiahnutie našich cieľov,“ povedal pre Real TV Barkindo, podľa ktorého by v priebehu roka malo dôjsť k obnoveniu stability na trhu.

Nasledujúca schôdza ministrov ropného priemyslu z krajín OPEC, vrátane Azerbajdžanu, sa uskutoční v júni, pričom ministri môžu upraviť dohodu na základe podmienok na trhu.

Barkindo sa dnes stretne aj s azerbajdžanským ministrom energetiky, aby pokračovali v dialógu o úlohe Azerbajdžanu.

„Budúcnosť a strategické záujmy Azerbajdžanu sú v OPEC,“ vyhlásil.

Produkcia ropy v Azerbajdžane dosiahla vo februári 806.000 barelov denne, čo je mierny pokles oproti 814.600 barelov/deň v januári.

Copyright © TASR 2018

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.