Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
15. marca 2018 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Ceny ropy mierne vzrástli, cena Brentu sa pohybuje pod 65 USD/barel

Ceny ropy podporili informácie OPEC zo stredy (14.3.), že spotreba ropy by v tomto roku mala vzrásť o 1,62 milióna barelov denne (1 barel = 159 litrov). Opačným smerom však na ne zapôsobili správy z USA o vývoji ropnej produkcie.

Podľa najnovších informácií produkcia ropy v USA vzrástla minulý týždeň na nový rekord 10,38 milióna barelov denne. Oproti polovici roka 2016 to znamená rast o vyše 23 %. Navyše, zásoby ropy sa zvýšili o 5 miliónov barelov, teda omnoho výraznejšie, než sa očakávalo.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v máji dosiahla do 7.53 h SEČ 64,91 USD (52,48 eura) za barel. Oproti predchádzajúcej uzávierke to znamená rast o dva centy. Mierny rast zaznamenala aj cena americkej ľahkej ropy WTI s aprílovým kontraktom. Dosiahla 61,06 USD za barel, čo predstavuje rast o 10 centov.

(1 EUR = 1,2369 USD)

Copyright © TASR 2018

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.