Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
28. marca 2018 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skTASR

SoftBank plánuje v Saudskej Arábii zrealizovať najväčší solárny projekt na svete

Spoločnosť už investovala do projektov v USA, Indii aj Európe, projekt oznámený v New Yorku je však prvým, ktorý sa bude realizovať na území Saudskej Arábie. Podľa Sona tento projekt umožní blízkovýchodnej krajine znížiť vysokú závislosť od ropy pri produkcii elektriny a mať tak k dispozícii väčší objem ropy na vývoz.

Odhaduje sa, že na produkciu elektriny spotrebuje Saudská Arábia od 300.000 do 800.000 barelov denne (1 barel = 159 litrov). V prípade, že by krajina tento objem vyvážala, zvýšila by svoje príjmy o miliardy dolárov.

Solárne panely sa do Saudskej Arábie budú spočiatku dovážať, neskôr by však projekt mal zahrňovať aj výrobu panelov. Ako Son dodal, do roku 2030 by projekt mal dosiahnuť výkon okolo 200 gigawattov.

(1 EUR = 1,2376 USD)

Copyright © TASR 2018

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.