Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
11. septembra 2017 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skSITA

NR SR: Dotácie na spaľovanie dreva v biomasových zariadeniach sa neupravia

Budaj chcel, aby sa zrušilo dotovanie spaľovania dreva v biomasových zariadeniach, okrem dreva pochádzajúceho z energetických porastov a odpadu z drevospracujúceho priemyslu. Odôvodňoval to tým, že v súčasnosti dochádza na Slovensku k čoraz viditeľnejšiemu odlesňovaniu zalesnených plôch, ale aj brehových porastov či dokonca alejí a vetrolamov, s cieľom čerpať čo najviac dotácií.

Zároveň dnes plénum Národnej rady (NR) SR neposunulo do druhého čítania aj ďalšiu novelu z dielne poslancov hnutia OĽaNO. Išlo o novelu zákona o energetike, v ktorej chcela skupina poslancov hnutia posilniť ochranu práv vlastníkov nehnuteľností, na ktorých sú zriadené energetické zariadenia, napríklad elektrické vedenia či plynovody a zabezpečiť im primeranú náhradu.

Copyright © TASR 2017

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.