Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Výstavba Kráľová nad Váhom - TASR
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: TASR/Štefan Petráš
29. júna 2015 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skSITA

V obrazoch: Z výstavby vodného diela Kráľová nad Váhom

17. júna 1981

Na archívnej snímke výstavba vodného diela Kráľová nad Váhom, prvého stupňa dolnovážskej kaskády. Na snímke pracovníci Hydrostavu na plavebnej komore vybetónovali základovú dosku a pristúpili k zakladaniu horného splavia. Foto: TASR/Štefan Petráš.

17. júna 1981

Na snímke armovači a železiari pod vedením Štefana Kormaneka pripravujú oceľovú výstuž pre betonáž plavebnej komory. Foto: TASR/Štefan Petráš.

17. júna 1981

Na fotografii pohľad na rozsiahle stavenisko hate a ďalšie objekty. Foto: TASR/Štefan Petráš.

4. októbra 1983

Pohľad na osadzovanie ložísk pre most. Foto: TASR/Štefan Petráš.

30. júl 1984

Prekopaním posledných metrov hrádze prepojili budovatelia vodného diela Kráľová nad Váhom staré koryto Váhu na nový kanál. Súčasne začali zasýpať asi 350 metrov dlhý úsek hrádzí, ktorým sa zahatá staré rameno a utvorí obojstranné ohradenie vyše 10 kilometrov dlhého budúceho priehradného jazera. Pohľad na priehradu s elektrárňou.Foto: TASR/Štefan Petráš.

18. september 1985

Na archívnej snímke výstavba 634 metrov dlhého mosta pretínajúceho rieku Váh v miestach priehradného jazera novovybudovanej vodnej elektrárne Kráľová nad Váhom. Na snímke pracovníci Doprastavu robia na pilieri debnenie úložného prahu. Foto: TASR/Štefan Petráš.

18. september 1985

Na snímke pracovníci Doprastavu pri armovaní piliera na hlavnom mostnom objekte. Foto: TASR/Štefan Petráš. 

© energia.sk

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.