Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
16. marca 2018 Jadrová energia od Energia.skSITA

V oblasti prevádzkových udalostí bol rok 2017 najlepším v doterajšej histórii prevádzky a vyraďovania jadrových zariadení.

V roku 2017 nedošlo k žiadnemu porušeniu Limitov a podmienok pre bezpečnú prevádzku a pre vyraďovanie v jadrových zariadení a jadrové zariadenia boli prevádzkované  v súlade s platnou a aktuálnou bezpečnostnou dokumentáciou schválenou dozornými orgánmi SR.

V predpísaných intervaloch bolo vykonávané hodnotenie bezpečnosti prevádzky jadrových zariadení spoločnosti JAVYS, a. s., prostredníctvom prevádzkových ukazovateľov bezpečnosti. Dosiahnuté hodnotenia potvrdili profesionálnu prácu personálu a vysokú spoľahlivosť technologických zariadení.

Požiadavky legislatívy Slovenskej republiky a dozorných orgánov pre jadrovú bezpečnosť boli splnené pre všetky jadrové zariadenia, ktoré spoločnosť prevádzkuje v lokalitách Jaslovské Bohunice a Mochovce.

BOZP a ochrana pred požiarmiNa jadrových zariadeniach JAVYS, a. s., nebol v roku 2017 zaznamenaný žiaden požiar a spoločnosť obhájila medzinárodne uznávaný certifikát podľa normy OHSAS 18001. Obhájenie certifikátu potvrdzuje, že proces riadenia v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci v JAVYS, a. s., spĺňa vysoké kritériá a požiadavky uvedenej normy. V oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci je hlavnou úlohou zisťovať ohrozenia a nebezpečenstvá, monitorovať zistené skutočnosti a v čo najväčšej miere ich eliminovať.

V oblasti Bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci bol v roku 2017 zaznamenaný v spoločnosti JAVYS, a. s., len jeden registrovaný pracovný úraz a dva evidované pracovné úrazy. Štyri evidované pracovné úrazy boli u pracovníkov dodávateľských organizácií.

Za účelom skvalitnenia pracovných podmienok a zefektívnenia produktivity a kvality práce spoločnosť kladie na systém bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci veľký dôraz. Najmä na preventívne opatrenia, pravidelné hodnotenia stavu BOZP a aktívne zapájanie sa zamestnancov do systému.

Jadrová a vyraďovacia spoločnosť, a. s., zabezpečuje v SR činnosti v oblasti záverečnej časti jadrovej energetiky. Medzi jej hlavné aktivity patrí vyraďovanie jadrových elektrární A1 a V1, nakladanie s rádioaktívnymi odpadmi, vyhoreným jadrovým palivom, inštitucionálnymirádioaktívnymi odpadmi a zachytenými rádioaktívnymi materiálmi v rámci územia SR. Spoločnosť JAVYS, a. s., pri všetkých svojich aktivitách kladie mimoriadny dôraz predovšetkým na bezpečnosť, kvalitu a ochranu životného prostredia.

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.