Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
5. januára 2018 Jadrová energia od Energia.skTASR

Firmu Westinghouse kúpi od Toshiby kanadská spoločnosť Brookfield

Westinghouse podal v USA žiadosť o ochranu pred veriteľmi koncom marca minulého roka po tom, ako mu jeho dva jadrové projekty v USA prudko zvýšili náklady. Problémy firmy Westinghouse Electric následne dostali do finančných ťažkostí aj materskú spoločnosť Toshiba. Westinghouse uviedol, že spod bankrotovej ochrany by chcel vystúpiť v marci tohto roka.

Japonská firma kúpila Westinghouse v roku 2006 a od tohto biznisu si sľubovala vysoký zisk. Situáciu však zmenila havária jadrovej elektrárne vo Fukušime na severovýchode Japonska, ku ktorej došlo po zemetrasení v marci 2011. Havária na jednej strane zvýšila náklady v oblasti bezpečnosti jadrových elektrární a na druhej v mnohých štátoch spôsobila odklon od tejto formy energie v prospech alternatívnych energetických zdrojov.

(1 EUR = 1,2065 USD)

Copyright © TASR 2018

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.