Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
7. novembra 2017 Jadrová energia od Energia.skTASR

Paríž zrejme nesplní cieľ v oblasti zníženia podielu jadra na výrobe elektriny

„Áno, bude náročné splniť tento záväzok do roku 2025 bez toho, aby sme neposilnili výrobu elektriny z fosílnych palív,“ povedal Hulot. Jadro sa v súčasnosti podieľa na produkcii elektrickej energie vo Francúzsku 77 %. To je najvyšší podiel zo všetkých krajín Európskej únie.

Podľa Hulota bude potrebné pouvažovať o novom časovom rámci, ktorý by Francúzsku umožnil splniť aj jednu z hlavných priorít v oblasti životného prostredia. Tou je ústup od fosílnych palív. V prípade znižovania podielu jadra na výrobe elektriny bude potrebné zatvoriť viacero jadrových elektrární. Ktoré to budú, zatiaľ nie je známe, podľa Hulota by vláda detailný plán v tejto oblasti mala pripraviť do jedného roka.

Copyright © TASR 2017

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.