Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Odborári skupiny VSE Holding vstúpili do štrajkovej pohotovosti
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: archívne, ZSE
20. februára 2019 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

Odborári skupiny VSE Holding vstúpili do štrajkovej pohotovosti

„Po viac ako mesačnej prestávke sa uskutočnilo tretie kolo kolektívneho vyjednávania o obsahu dodatku k podnikovej kolektívnej zmluve platnej v skupine Východoslovenská energetika Holding. Hlavnou témou vyjednávania bolo dohodnutie rastu miezd tarifných zamestnancov skupiny pre rok 2019. Nakoľko sa strany o raste miezd nedohodli, spor bude v zmysle zákona o kolektívnom vyjednávaní predložený na riešenie sprostredkovateľovi,“ informoval predseda základnej organizácie ECHOZ pri VSE Holding Peter Sýkora.

V skupine VSE Holding je zamestnaných približne 1 650 zamestnancov, z ktorých je 1 511 odmeňovaných podľa tarifného systému dohodnutého v podnikovej kolektívnej zmluve. Ako uviedol Sýkora, pre týchto zamestnancov požaduje odborová organizácia rast základných mesačných miezd o 4,5 % plošne a ďalších 1,5 % pre individuálny rast. „Maximálna ponuka zamestnávateľa však bola iba 3 % plošný rast a 1 % individuálny rast základných mesačných miezd,“ podotkol Sýkora.

V súčasnosti podľa neho prebieha informačná kampaň pre získanie čo najväčšej podpory medzi zamestnancami. „Ak budú aj prípadné ďalšie rokovania o obsahu dodatku bezvýsledné, prikročíme k postupnému organizovaniu podporných protestných zhromaždení,“ konštatoval Sýkora.

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.