Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
16. marca 2018 Efektívnosť v energetike od Energia.skTASR

SIEA: V 21. kole Zelenej domácnostiam sa vydalo 397 poukážok na kotly na biomasu

Domácnosti podľa neho získali príspevky v celkovej hodnote 595.170 eur. Do 30 dní od vydania musia poukážky spolu so zmluvami odovzdať zhotoviteľom. Na ich využitie a podanie žiadostí o preplatenie majú tri mesiace.

„Záujem o príspevky neprekročil v tomto kole vyčlenenú čiastku 2,35 milióna eur a kolo bolo v súlade s osobitnými podmienkami uzatvorené po 24 hodinách od spustenia. Nevyužitá časť podpory z 21. kola bude presunutá na ďalšie kolá určené pre zariadenia na výrobu tepla,“ avizoval Jurikovič.

Zostávajúce kolá sú určené pre domácnosti v mimobratislavských regiónoch. Najbližšie bude podľa zverejneného harmonogramu vyhlásené 10. apríla pre zariadenia na výrobu elektriny s alokáciou 1,65 milióna eur. O príspevky na solárne kolektory, tepelné čerpadlá a kotly na biomasu sa bude možné uchádzať 17. apríla. K dispozícii budú poukážky v hodnote 2,35 milióna eur. Do konca júna budú vyhlásené ešte dve kolá pre zariadenia na výrobu tepla.

Do konca februára 2018 bolo v rámci programu preplatených spolu 11.891 poukážok v celkovej hodnote viac ako 26,4 milióna eur. V súčasnosti SIEA pripravuje pokračovanie projektu Zelená domácnostiam tak, aby bolo možné od roku 2019 využiť ďalšie prostriedky vyčlenené na podporu využitia OZE v domácnostiach.

Copyright © TASR 2018

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.